Topchit

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2014 | 4511 vizualizari

 

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche “Topchit” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

INGREDIENTE

 

  • 4-5 oua de casa
  • 200 gr cas
  • 200 gr urda
  • 2 linguri unt
  • codite de ceapa verde
  • sare
  • Malai Gold Maya
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Topchit:

 Ouale intregi se bat bine cu sare.

Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute. 

Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor.

Se lasa aproximativ 2-3 minute apoi se amesteca usor sfaramand cu furculita cuburile de branza.

Se lasa inca 2-3 minute pe foc, pe aragazul Heinner, pana ce se vede casul intinzindu-se in tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Topchit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]