Placinta cu budinca de vanilie

de adry88 in Dulciuri, 6 Sep 2011 | 4366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 cub drojdie
  • esenta de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu budinca de vanilie:

Facem maiaua intr-un  pahar, amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura faina. Amestecam si lasam pana face basici

Cernem faina, facem gaura in mijloc si adaugam ingredientele si incepem sa framantam adaugand laptele treptat. Lasam sa se odihneasca o ora, intr-un loc ferit de curent.

Amestecam plicul de budinca cu 4 linguri de zahar si putin lapte. Restul de lapte il punem pe foc si cand fierbe adaugam compozita de mai sus. Amestecam continuu pana se ingroasa, lasam la racit

Intindem o foaie in forma dreptunghiulara, ungem cu budinca, formam un sul si il asezam in tava (eu am facut in tava de guguluf)

Intindem o alta foaie si procedem ca prima. Ungem cu oul batut si asezam prunele. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu smantana si vanilie