Placinta dospita cu urda si marar

de adela1981 in Dulciuri, 16 Iul 2012 | 5765 vizualizari

 

In primul rand va marturisesc, ca am vrut sa fac o lipie dulce si subtire cu urda, dar a iesit aceasta minunatie de placinta pufoasa :), pe care am sa o mai repet, fiindca ne-a placut tare mult. Stiu ca pe caldurile astea ar merge de minune o inghetata sa o limomada rece, dar a trebuit sa-mi satisfac poftele, si in plus ce faceam cu urda ?! :))

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 50 gr zahar

Umplutura :

  • 400 gr urda
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • marar proaspat
  • un galbenus pentru uns
  • 1-2 linguri lapte
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dospita cu urda si marar:

In primul rand cernem faina intr-un castron mare si facem o adancitura in mijloc. Zdrobim drojdia in mijloc , presaram o lingurita de zahar si turnam laptele  caldut, framantam  foarte putin, pana ce obtinem maiaua, presaram cu faina  si lasam la loc cald sa creasca, asta insemnand cca 10 minute. Apoi adaugam ouale, putina sare, restul de zahar si uleiul. Framantam aluatul pana ce se ia de pe pereti castronului. Se lasa la crescut, la o sursa de caldura , in cazul acesta, pe asa o canicula,  cu 30 de grade in bucatarie, pfiuuu!!  a crescut in 30 minute :))) Pentru umplutura , batem ouale cu zaharul, apoi adaugam la urda,iar spre final mararul tocat. Aluatul se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu putina faina si se framanta , apoi se imparte in doua. Se intinde prima foaie, se aseaza in tava, apoi umplutura, se intinde cea de-a 2  foaie si se aseaza peste umplutura. Deasupra se unge cu galbenusul amestecat cu lapte. Se coace in cuptorul incins pana ce devine maroniu deasupra, se poate incerca cu o scobitoare.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dospita cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures