reteta pentru picnic
Pentru aceste placinte delicioase m-am inspirat de la Tabita.
Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Bati oul si il amesteci cu urda si cu mararul. Adaugi sare dupa gust.
Imparti aluatul in 10 bile si le lasi pe masa de lucru la crescut.
Intinzi o foaie din fiecare biluta si pui cate 2 linguri din umplutura in mijloc. Aduni marginile si le presezi in mijloc. Mai lasi putin la crescut si apoi le pui intr-o tigaie antiaderenta in ulei incins. Le prajesti pe ambele parti la foc mic.
Cand sunt gata, le scoti pe un servet de bucatarie pentru a absorbi grasimea. Le servesti alaturi de o cana de lapte.