Daca tot a venit toamna cu de toate si ne-a adus si dovleac pe tarabe, eu nu m-am putut abtine si am si cumparat dovleac si m-am pus pe pregatit placinta. Daca este ceva care sa-mi placa la anotimpul rece, ei bine acel lucru este placinta de dovleac.
Mai intai va trebui sa ne pragatim dovleacul copt. O sa dureze ceva pana coacem dovleacul, asa ca va trebui pregatit dinainte.
Am pregatit placinta de dovleac din foi facute din albus de ou. Am pregatit cele doua foi separat astfel ca una am facut-o cu scortisoara macinata mare, iar pe cealalta am facut-o cu vanilie. Astfel ca am obtinut o placinta pufoasa si tare aromata in doua culori.
Pentru prima foaie am separat albusurile a 3 oua si le-am batut bine cu mixerul pana ce am obtinut spuma tare ca pentru bezea. Apoi am adaugat zaharul brut si am continuat sa bat totul la mixer pana s-a topit zaharul. Am adaugat faina neagra, praful de copt, uleiul de susan si scortisoara macinata mare. Cand s-a omogenizat, am turnat compozitia intr-o tava intinsa pe care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetat-o cu hartie pentru copt. Am dat la cuptor pentru aproximativ 10 minute la foc mic cu cuptorul preincalzit.
Pentru a doua foaie am procedat intocmai ca pentru prima cu diferenta ca aici nu am mai adaugat in compozitie scortisoara, ci am adaugat doar esenta de vanilie.
Cand dovleacul copt s-a racit, cu o lingura am scos tot miezul si l-am asezat in blender pentru a-l omogeniza. Nu am mai adaugat nimic la piureul de dovleac – farmecul acestei prajituri consta in faptul ca trebuie sa obtinem gustul dovleacului copt.
La suprafata am imprastiat un praf de zahar pudra si unul de scortisoara macinata fin