Placinta de dovleac

de liana_geicu in Prajituri, 15 Noi 2009 | 23267 vizualizari

 

un desert bun de te lingi pe degete...

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa/sifon/lapte
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • 700 g dolveac razuit
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 1/2 pachet margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi si se intind cat mai subtiri.

Dovleacul se taie in bucati mai mici si se razuieste.Se caleste putin ca sa se inmoaie cu margarina si zaharul.

Tava se unge si se tapeteaza cu hartie de copt unsa. Se intinde prima foaie, se pune in tava si se aseza dovleacul peste care se presara putin scortisoara. Se intinde si a doua foaie si se asaza peste dovleac.  Se taie patratele inainte de a fi bagata la cuptor.

Se baga in cuptorul incins si se lasa la foc mediu pana devine aurie. (aprox 35 min)

Cand scoatem placinta din cuptor o acoperin cu un prosop umed, astfel foaia va fi mai moale. Apoi o pudram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si scortisoara