Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom

de georgiaskitchen in Prajituri, 6 Mai 2014 | 11852 vizualizari

 

Pentru că familiei îi este mereu poftă de dulciuri și pentru că încerc să testez cât mai multe rețete din această categorie, am ales de această dată o rețetă de pe "timeaioo.blogspot.ro" și bine am făcut, căci prăjitura pe care o sa o găsiți descrisă mai jos este pur și simplu delicioasă.

Are tot ce îi trebuie: blat, cremă, glazură. Este perfectă pentru atunci când aveți musafiri sau când vreți ceva bun de savurat lângă o ceșcuță cu cafeluță...:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri apă
  • un plic praf de copt
  • un vârf cuțit cu sare
  • Cremă:
  • 400 g biscuiți
  • 250 g unt
  • o cană cu zahăr
  • o cană cu apă
  • o cană cu nucă măcinată
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise sau oricare gem doar acrișor să fie
  • o sticluță esență cu rom
  • Glazură:
  • 160 g zahăr pudră
  • 3 linguri și jumătate cu apă fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • Decor:
  • bombonici colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom:

Pentru început am făcut blatul, astfel: am separat ouăle, albușurile le-am bătut cu sarea până s-au întărit, apoi am adăugat zahărul și am continuat să le bat până ce acestea s-au transformat într-o bezea.

După, am adăugat pe rând gălbenușurile și apa și am mixat până s-au omogenizat, iar la final am pus făina cu praful de copt și am amestecat ușor cu o lingură de jos în sus pentru a obține un aluat aerat.

Compoziția obținută am pus-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am dat la cuptor la foc moderat timp de 25 de minute. Verificați făcând testul cu scobitoarea, introducând-o în blat. Dacă iese curată înseamnă ca blatul e copt.

Tava trebuie să aibă 25/35 cm, a mea e mai micuță și blatul a ieșit mai înăltuț.

Când blatul s-a copt, l-am scos din cuptor și cât timp acesta s-a răcit am pregătit crema.

Am zdrobit biscuiții în robotul de bucătărie, i-am pus într-un castron, am adăugat gemul, cacaoa și nuca. Separat am dizolvat zahărul în apa călduță și l-am pus peste restul ingredientelor. Untul l-am bătut spumă, apoi l-am adăugat lingură cu lingură peste amestecul de biscuiți și am mixat până s-a încorporat complet, iar la final am pus sticluța cu esența de rom. Crema astfel obținută am pus-o peste blatul răcit, și am dat la frigider timp de o oră ca să se întărească.

După ce crema s-a întărit, am întins glazura peste acestea, pe care am pregătit-o în felul următor: într-un castron am pus zahărul pudră, cacaoa, uleiul, apoi apa fierbinte și am amestecat până ce acestea s-au omogenizat.

La final am ornat cu bombonici și am dat din nou la rece până ce glazura s-a întărit

Foarte bună! Să o încercați și voi!

Mulțumesc Timeei pentru rețetă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Superba" (2)