Placinta de cartofi cu branzeturi

de Rocsi in Mancaruri de legume, 17 Mar 2017 | 6467 vizualizari

 

Acum cateva zile, l-am vazut pe Gordon Ramsay cum pregatea aceste placinte de cartofi, doar ca el folosise praz, iar eu l-am inlocuit cu ceapa verde. M-am gandit sa le pregatesc si eu pentru a avea la un mic dejun, iar mama sa isi ia la pachet. Foarte rapid se fac, foarte faine sunt si gustoase. Alaturi de o salata, va asigurati o masa!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi potriviti
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr mozzarella
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 cepe verzi
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei
  • fasii de parmezan pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de cartofi cu branzeturi:

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Tot pe razatoarea mare dam cascavalul si mozzarella.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, patrunjelul verde il tocam marunt.
Intr-un bol, amestecam cartofii rasi cu ceapa verde, patrunjelul, apoi adaugam branzeturile rase, inclusiv parmezanul.
Presaram sare si piper dupa gust, dar si boiaua de ardei. Amestecam bine.

Compozitia obtinuta o impartim cam in 3 parti egale. Daca doriti sa faceti placintele mici, atunci o impartiti in mai multe parti.
Luam o tigaie antiaderenta cu diametrul de 20 cm, punem o lingura de ulei.
O incingem bine, o dam deoparte, punem prima parte de compozitie si o apasam bine cu ajutorul unei palete.
Punem tigaia cu placinta pe foc, focul sa fie potrivit, o lasam pana se rumeneste (ridicam usor cu o paleta sa vedem cand este rumenita).
O rasturnam pe un platou cu partea necoapta in jos, apoi o punem inapoi in tigaie, tot cu partea necoapta in jos si o lasam sa se rumeneasca.

O scoatem pe un platou cand este gata.
La fel procedam si cu celelalte doua placinte, dar avem grija sa punem o lingura de ulei, la fiecare placinta.
Le servim calde, cu fasii de parmezan deasupra si o salata alaturi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

JessyMiller 1

21.03.2017, 02:58

multumesc pt reteta! o sa o incerc si eu. arata foarte bine

Rocsi 1

21.03.2017, 10:19

Va multumesc mult

Sidy 1

31.10.2021, 11:57

Waw...cat de buna trebuie sa fie ! Cu siguranta am sa o incerc si eu !
Rocsi... nu se desface compozitia ca nu are oua in ea ? Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu broccoli si conopida