Se poate consuma incepand din croaziera, in zilele PL.
Varza se taie ca si pentru salata, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa se inmoaie. Se pune apoi vazul pe foc, se adauga putina apa, cam 150 ml, sare daca mai e nevoie si uleiul de masline. Se acopera cu un capac sa fiarba inabusit pana se inmoaie putin varza, apoi se ia capacul si se mai lasa sa fiarba pana se evapora apa. Se amesteca cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se prinda, se adauga piper (mult piper ca e mai buna asa :))
Pentru aluatul de placinta, se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga apoi galbenusurile si iaurtul, se mixeaza, dupa care se lasa mixerul si se adauga taratele de grau si ovaz. Jumatate din compozitie se toarna intr-un vas termorezistent, pe care in prealabil l-am uns cu un servetel cu foarte putin ulei de masline. Se coace blatul timp de 10 minute, dupa care se scoate tava, se pune varza si restul de compozitie si se coace placinta aproximativ 30 minute.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate taia. Delicioasa!