Orez prajit

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 11071 vizualizari

 

Urmarind postul TV PAPRIKA am gasit aceasta reteta. Reteta completa avea si un somon pe-acolo pe langa acest orez, insa eu nu am avut somon, dar am avut caras :)
Am notat ca un elev silitor tot ceea ce spunea bucatarul si ... iata ce-a iesit.

 

INGREDIENTE

  • - 150 gr orez basmati salbatic
  • - 1 ou (pentru omleta)
  • - ulei de masline
  • - ulei de susan (eu nu am avut)
  • - 1 ceapa potrivita
  • - 1 tulpina telina verde
  • - 1 morcov potrivit
  • - sos de soia
  • - sare dupa gust
  • - cateva fire de patrunjel pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit:

Punem orezul la fiert in apa, astfel incat sa avem 1 masura de orez si 3 masuri de apa.  

Din ou facem o omleta insa nu foarte prajita, sa nu aiba parti inchise la culoare.   O taiem bucatele mici.

Tocam bucatele mici ceapa si morcovul si le calim in uleiul de masline.  

Cand sunt aproape calite, adaugam peste ele omleta maruntita, orezul fiert si scurs bine de apa, sosul de soia, amestecam rapid si oprim focul.  

Montam pe farfurie cu ajutorul unui inel, punem deasupra putina verdeata.  

Bucatile de peste se pun alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu dovlecei