Mama mea face de fiecare data cand coace paine placintele la care prin zona noastra(Bucerdea Vinoasa) li se spun "PUPURI"..umplute cu branza si loboda sau varza..sunt delicioase..
Varza se taie marunt si se sareaza,pipereaza apoi o framantam un pic cu mainile.Ceapa o curatam si o taiem cubulete mici.Punem uleiul intr-o cratita si punem ceapa .O lasam putin sa se caleasca si apoi punem varza.Amestecam incontinuu.Daca nu lasa apa puteti pune 50-100ml apa ca s anu se arda.O calim cam o jumatate de ora.O lasam sa se raceasca.Intre timp preparam aluatul.
Dizolvam drojdia in 30ml lapte caldut amestecat cu zahar.Asteptam sa creasca putin in pahar .Punem restul de lapte,apa,uleiul si faina intr-un castron.Turnam drojdia peste si framantam de cteva ori.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul(35-40min).
Dupa ce a dospit impartim aluatul in6 bilute.Intindem cate o bila pe blatul presarat cu faina(eu am intins un aluat subtire pt ca imi place sa fie mai multa varza).Umplem placinta cu varza si o impaturam.Procedam la fel cu restul aluatului.
Se coc in tava pe hartie de copt pana se rumenesc frumos.Eu am copt la 180 de grade 35min.
Se ung fierbinti cu slaninuta.Pofta buna!