Placinta cu telemea de oi

de iry-gabriela in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 7225 vizualizari

 

...in aceasta placinta am incercat sa combin laptele cu telemeaua si pentru ca era o compozitie foarte subtire am adaugat gris si chear nu imi pare rau pentru ca spun eu ca mi-a iesit ..si aratoasa si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • la aceasta placinta am folosit pentru prima data lapte.
  • 250 gr telemea de oaie,
  • 700 ml lapte dulce,
  • 12 linguri gris,
  • 5 oua,
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon,
  • 4 linguri zahar ,
  • esenta de rom,
  • un pachet de foi de placinta ,
  • margarina de uns tava
  • zahar pudra vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu telemea de oi:

Se amestesca laptele cu zaharul, apoi se adauga grisul, 4 oua, zaharul vanilat, esenta de rom si la final telemeaua sfaramata.   

Se unge tava cu margarina si pentru inceput se aseaza 3 foi de placinta in tava, peste care se aseaza un strat din compozitie. Se efectueaza astfel pana se termina si foile si amestecul de branza, ultimul strat fiind de foi.    

Oul ramas se bate spuma si se unge deasupra si se presara cu zahar. Se inteapa din loc in loc si se da tava la cuptor care a fost incins timp de 10 minute. Dupa 30 de minute se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.   

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu telemea de oi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu morcovi si zahar brun