Cusma lui Guguta

de Lau in Dulciuri, 15 Noi 2013 | 5830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 500 ml lapte
  • 100 ml bere
  • 50 g unt
  • 1 praf de copt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 400 g faina
  • Crema de vanilie
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 100 g unt
  • coaja de lamaie
  • zeama de lamaie
  • visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cusma lui Guguta:

Clatite-mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema adaugam laptele si berea,untul topit si treptat faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie

Amestecam pana este incorporata faina bine,

Dam aluatul la frigider 30 min,

Frigem clatitele in tigaia unsa cu ulei,lasam sa se raceasca,

Crema-laptele il punem la fiert cu zaharul,coaja de lamaie data prin razatoare,cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in putin lapte,amestecam si lasam pe foc pana ce se ingroasa amestecand continuu,

Oprim focul si adaugam zeama de lamaie si untul,amestecam pana ce se topeste untul,lasam sa se raceasca

In mijlocul fiecarei clatite adaugam visine,o indoim pe jumatate dupa care o rulam

Asezam pe un platou4 clatite,crema de vanilie-3 clatite-crema si continuam pana ajungem la ultima clatita,

Ornam cu crema de vanilie si presaram deasupra cacao sau ciocolata data prin razatoare.

Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cusma lui Guguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]