Rubarba, rabarbura sau rubarbar :P sau cuuum ii mai zice lumea :P Oricum, dulce-acrisoara si periculoasa rau daca nu elimini frunzele toxice >:), zice-se. Placinta asta o fac mama si buni de caaand ma stiu eu. Niciodata nu am poftit-o, nu stiu de ce, dar bezeaua nu ma atrage. Dar si cand luam prima bucata... era vai si-amar de restu' :))
Incalzim cuptorul la 180C.
Batem galbenusurile cu 10 lg de zahar, apoi adaugam laptele si margarina topita. La final incorporam faina pana cand aluatul ajunge de consistenta putin mai groasa ca cel de chec (cca 3 cani)
Rabarbarul spalat bine il curatam de pielita exterioara luand fasii, apoi il taiem in felii sau cubulete pe care le trecem prin faina pentru a nu se scufunda in aluat.
Pregatim o tava dreptunghiulara de 30cm x 40cm, tapetata cu hartie de copt. Intindem aluatul, presaram rabarbarul si introducem tava in cuptor.
Cand aluatul e aproape gata, mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam 11 lg de zahar si mixam pe viteza mare pana cand se tine de tel spuma. Scoatem tava din cuptor, turnam spuma, o nivelam frumos sau ii facem moate :P si inchidem din nou cuptorul, de data asta la temperatura miiiica, cca 150C, pana cand bezeaua se intareste si capata o culoare usor "coapta" in unele locuri.