Cand am venit de la servici am avut o surpriza. Ma astepta cuminte o sacosa plina cu rabarbar. Si pentru ca tot l-am primit, parca mi-a parut rau sa nu-l transform in dulceata. Asa ca mi-am trimis sotul la piata dupa capsuni (ca tot asa el era vinovatul). Si uite asa am facut dulceata iar apoi a urmat o alta surpriza. Dar asta in episodul urmator... :)))))
Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele. Capsunile le spalam sub jet de apa si le curatam de codite apoi le taiem pe jumatate.
Intr-o oala incapatoare punem un rand de fructe, un rand de zahar si lasam putin pana isi lasa zeama.
Punem apoi cratita pe foc mic (eu am folosit o plita pe care coc ardeii si vinetele). Amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de oala. Adunam spuma care se formeaza in timpul fierberii.
Lasam sa fiarba pana cand fructele nu mai plutesc la suprafata. cu o lingura punem cateva picaturi pe o farfurie si lasam putin la racit. Daca a ajuns la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa
dea cateva clocote apoi stingem focul.
Punem dulceata in borcane spalate si sterilizate si le punem capacul.
Le intoarcem pe capac si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Dupa ce s-au racit le putem depozita pentru iarna.