Cartofi frantuzesti

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2011 | 5860 vizualizari

 

Sau: ce poti face cu resturi de mancare de la Pasti :D

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi potriviti
  • 5 oua fierte
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lg margarina
  • 200 gr branza telemea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii spalati se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Ouale fierte se decojesc si se taie feliute. Branza se rade pe razatoarea mare.

Ungem un vas yena cu margarina si incalzim cuptorul la 180C.

Dupa ce cartofii au fiert si s-au racit, ii decojim si ii taiem felii groase de cca 0.5 cm. Asezam in vas un strat de cartofi, un strat de felii de ou, presaram cu branza si repetam pana se termina incheind cu branza. Acoperim cu un strat de smantana.

Lasam la cuptor pana cand se rumeneste bine deasupra, cca 30 min.

TIPS-URI

1

Grija cu sarea din branza :) eu am pus-o putin la desarat inainte sa o rad.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Waffe sarate (cu cascaval si branza de burduf)