Este prima data cand cumpar , prepar si mananc avocado :">
M-a convins sa fac acest lucru , reteta postata de Bucataras, cu ceva timp in urma.
Multumesc, Gusti, este un preparat excelent! :X
Taiem avocado in doua jumatati egale, scotandu-i samburele. Curatam coaja , apoi taiem fructul cubulete.
Stropim bucatile de avocado cu ulei de masline si suc de lamaie , presaram putina sare si amestecam bine torul .
Fagarasul si crema de branza cu verdeturi se mixeaza bine, apoi se amesteca cu ceapa tocata marunt. Daca este cazul, completam gustul de sare.
Somonul se taie in bucati mici.
Se asambleaza aperitivul in straturi, folosindu-ne de forme speciale . Eu am folosit formele cilindrice de la revista Pasticeria .
Asezam cilindrul pe o farfurioara/ platou si punem in interior cubulete de avocado. Nivelam, apoi asezam peste avocado 1-2 linguri cu crema de braza si ceapa, apoi bucatele de somon afumat. Tasam usor , apoi scoatem cu grija cilindrul .
Decoram cu frunze de patrunjel si stropim preparatul cu zeama de lamaie .
Este excelent pentru masa de Revelion si nu numai.
Pofta buna!
1
Stopiti bine preparatul cu zeama de lamaie. Aceasta ajuta ca aperitivul sa-si mentina culoarea mai mult timp si sa nu oxideze somonul.