Placinta cu pui si ciuperci a la Jamie Oliver

de Oana in Pui, 20 Mai 2012 | 19790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 300 g ciuperci champignion
  • 3 linguri ulei de masline
  • cateva fire de ceapa verde
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • sare
  • 200 ml smantana lichida
  • o lingura rasa cu faina
  • o foaie de foietaj frantuzesc
  • un ou batut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui si ciuperci a la Jamie Oliver:

Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se incinge uleiul de masline si se caleste putin carnea de pui pana se albeste. Se adauga ceapa verde taiata rondele fine. Se adauga sare dua gust, cimbru si nucsoara. Intre timp se curata ciupercile si se faie felii subtiri, apoi se adauga peste pui. Se adauga 200 ml apa calda si se acopera cu capac, se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute. Smantana lichida se amesteca cu faina si se adauga peste pui. Se opreste focul.

Se pregateste o tava dreptungiulara, de marimea foii de foiefaj. Se rastoarna compozitia de pui si ciuperci, se aseaza deasupra aluatul foietaj, se taie usor cu cutitul pe diagonala si se unge cu ou batut. Se coace placinta pana foietajul este rumen. Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si ciuperci a la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

20.05.2012, 22:10

sa gust as vrea si eu

Sim0na 1

21.05.2012, 18:26

Foarte bun trebuie sa fie!!

Oana 1

27.05.2012, 19:55

Buna si rapida!Ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)