Dupa aceeasi tehnica de preparare a placintei cu mere se face si placinta cu pere- mult mai gustoasa si mai aromata .
Umplutura:
Perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu zahar,unt si scortisoara, amestecand
continuu pana se inmoaie . Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,se amesteca si cu o lingura de gris iar timpul calirii se reduce.
Aluatul:
Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din compozitia de aluat si se da la cuptor pentru 10 minute.
Se scoate tava, se aseaza umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Se taie in romburi sau dupa preferinta.