Am incercat ceva ,dar pentru ca piticul s-a jucat in timp ce eu voiam sa vad reteta ...incercam sa-mi imaginez cum arata floarea pe care o vazusem eu pe la una din retele de aici ...Ei bine ,n-a iesit aceeasi floare, dar a fost foarte gustoasa si floricica mea ;)
Mod de preparare maia :
Se aseaza cubuletul de drojdie intr-un castron.Se adauga laptele caldut si apoi faina.Se amesteca bine pana cand devine ca o smantana groasa.Se acopera castronul cu un prosop curat si se la 15 minute intr-un loc caldut.
Intre timp se pune faina intr-un lighean de bucatarie,praful de sare,se face o gaura in faina si se adauga oul ,laptele,untul sau margarina,iar la sfarsit maiaua de drojdie.
Se framanta bine de tot 20 minute,iar ca sa nu se lipeasca de maini aluatul, adaugam cate putin ulei caldut.
Dupa ce framantam aluatul ,acoperim cu 1-2 prosoape curate ligheanul,apoi il asezam intr-un loc caldut.
Aluatul se lasa 20-30 minute la crescut.
Intre timp curatam merele de coaja si samburi si dupa ce le curatam si le spalam,le dam pe razatoarea mare .Punem merele rase intr-o cratita unsa cu ulei .Adaugam zaharul .Lasam la foc potrivit cratita pe aragaz,pana cand se merele rase sunt aproape fierte si zaharul s-a topit.Amestecam din cand in cand ca sa nu se lipesca de cratita. Dupa ce este gata compozitia de mere,se lasa la racit.
Sa revenim la aluat :)
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua bucati egale si apoi ungem masa de lucru cu ulei . Intindem prima bucata de aluat cu sucitorul. Grosimea foii trebuie sa fie de 1 cm.Foaie trebuie sa fie rotunda si putin mai mare.Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina. Intindem prima foaie de aluat,deasupra asezam uniform,compozitia de mere,apoi intindem si a doua foaie.Rasucim marginile foilor,ca sa nu se imprastie compozitia de mere.Apoi cu un cutit fin modelam,la fel ca in imaginile de mai jos.
.Asezam tava in cuptor si o lasam 15-20 minute la foc mediu spre mic.Dupa 15-20 minute,intoarcem tava pentru ca placinta sa se coaca uniform.Mai lasam 10-15 minute in cuptor la foc mic-mediu .
Dupa ce s-a racorit placinta, intindem uniform zaharul pudra.
1
Puteti adauga si miez de nuca sau scortisoara ;)