Clafoutis este un desert tradițional franțuzesc și se prepară în special cu cireșe negre și se servește cald, pudrat cu zahăr sau asezonat cu diverse creme.
Are o textură de budincă și poate fi aromatizat după preferințele fiecăruia.
Este a doua oară când prepar clafoutis cu cireșe, am mai preparat și cu alte fructe, dar parcă cel mai bine se combină cu cireșe și ca gust și ca aspect.
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor.
Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și iar omogenizăm compoziția.
Ungem pereții formei de copt cu unt din abundență și presărăm zahăr, pentru a se desprinde prăjitura ușor după coacere.
Presărăm la baza formei cireșele, după ce le îndepartam sâmburii, apoi întindem compoziția peste ele.
Compoziția trebuie să fie fluidă ca și cea de clătite, poate chiar mai subțire puțin.
Coacem prăjitura pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C sau până când trece testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm prăjitura să se tempereze puțin, apoi o pudrăm cu zahăr si o servim, fie caldă, fie rece de la frigider.
Este la fel de bună, în ambele variante.
Să vă fie de folos!
1
Pentru o formă cu diametrul de 26 cm