O placinta simpla, tare gustoasa, cu un un aluat facut in casa foarte fraged :)
Aluat:
Umplutura:
o lingura de gris (pentru a presara pe prima foaie)
Pentru aluat punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele si ouale batute impreuna cu zeama de mandarina.
Incepem sa framantam si adaugam laptele, otetul si praful de sare. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Daca mai este necesar putem sa mai adaugam putina faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pana cand pregatim umplutura.
Curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoare. Punem merele intr-un vas pe foc, adaugam zaharul si lasam pe foc mic, pana cand scade zeama.
Dam de pe foc si adaugam scortisoara si lasam putin sa se racoreasca. Intre timp scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.
Intindem o foaie de dimensiunea tavii. Asezam foaia in tava unsa cu unt.
Presaram o lingura de gris, apoi intindem umplutura pe toata suprafata foii.
Intindem si cea de-a doua foaie si o asezam peste mere. Intepam foaia cu furculita din loc in loc.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste deasupra.
Lasam sa se raceasca in tava si apoi taiem si pudram.
Pofta mare!
1
Este suficient si 1 kg mere.
2
Nu este neaparat sa punem zeama de mandarina/portocala in aluat. Iese la fel de fraged si fara.