Intr-o cratita mai mare (care sa cuprinda toate merele rase) se pune untul si uleiul de cocos la incalzit,apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat si il lasam un pic sa se caramelizeze
Merele se curata de coaja, se spala si se dau apoi pe razatoare si stoarcem peste ele zeama de lamaie si pentru aroma si pentru ca merele oxideaza repede. Se storc bine de suc si se aseaza apoi in cratita pusa in prealabil la foc potrivit. Se lasa merele pe foc cam 15 minute pana se inmoaie, adaugam peste ele, scortisoara si nucsoara, amestecam bine si cand sunt suficient de moi si zaharul s-a topit integral le luam de pe foc si le dam deoparte sa se raceasca.
Eu am folosit la aceasta reteta aluat foietaj cumparat,dar cine doreste si are timp il poate face acasa.
Dupa ce merele s-au racit suficient le asezam pe aluat in ce forme si feluri doriti in functie de inventivitatea fiecaruia si se unge aluatul cu un ou batut bine. Se aseaza in tava si se da la cuptor la foc mic pentru 30-35 minute la foc mic,pana cand auatul s-a copt si a prins o culoare frumoasa aurie. Se scoate apoi placinta,se la a sa se raceasca si se serveste cu pofta dar…in cantitati rezonabile!
Pofta buna!