Am mai facut Cozonac cu foi de placinta si am primit un comentariu intr-un fel de nemultumire fiindca compozitia este moale si curge usor . Asa este, mai moale datorita faptului ca se foloseste gris nefiert si acestuia ii trebuieste lichid ca sa -si mareasca volumul, Acum am ales varianta de placinta sa fie mai usor tinerelor ..Am folosit o tava de (obisnuita mea tava ) 35/45 cm si este exact la dimensiunea foilor de placinta (am constatat ) Este super super buna , usor de realizat si foarte spornica .
Prima data macinam macul si-l amestecam cu iaurtul si zaharul vaniliiat si stafidele il lasam la o parte .
Spargem ouale intr -un castron, le mixam bine apoi adaugam treptat zaharul si mixam pina devine cremos.
Adaugam treptat si uleiul si mai mixam in continuare, apoi adaugam compozitia cu macul, amestecam cu o paleta sa se incorporeze bine apoi adaugam grisul amestecat cu praful de copt si coaja de lamie
Intr-o tava (35/45 cm )tapetata cu hirtie copt ,punem 2 foi de placinta, punem din compozitie si intindem uniform si tot asa alternam pina se termina foile .Intr-un castronel batem un ou cu 1 lingura de smintina si un picut de zahar si ungem ultima foaie apoi introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 gr pentru aproximativ 40 min.
Scoatem tava din cuptor lasam sa se raceasca placinta, apoi o proportionam .
Pofta buna !
1
Este o placinta spornica si foarte gustoasa
2
Stafidele ar fi mai bine puse separat fiindca le distribuim uniform
3
Eu le-am pus impreuna cu macul si trebuia sa fiu atenta mereu sa fie puse pe fiecare foaie ..