Cu aceasta placinta aperitiv i-am incantat pe baietii mei azi si va trebui s-o repet.
de regula imi pregatesc aluatul de foietaj in casa, dar azi l-am cumparat.
Mai intai dezghetam aluatul de foietaj.
Ciupercile le scurgem si le mai maruntim, apoi le punem la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata solzisori si usturoiul curatat si tocat marunt
Asezonam cu condimentele si sare si acoperim sa se inabuse bine. Le lasam la foc incet cateva minute si mai mestecam din cand in cand, apoi adaugam pieptul de pui taiat felii si ardeiul copt taiat asa direct congelat, amestecam de cateva ori apoi stingem focul si punem totul intr-o sita la scurs.
Cand se racesc, adaugam mararul tocat(eu am pus tot de la congelator), apoi cascavalul ras, oul si omogenizam.
Imbracam forma de tarta cu prima foaie de aluat, punem compozitia in ea si pliem colturile.
Cea dea doua foaie o taiem fasii pe care le rasucim si le asezam deasupra.
Coacem la 180 grade pentru 40 minute.
Pofta buna!
1
Aluatul de foietaj nu mai necesita intindere, se va pune exact atat cat este impachetat.
2
Se pot pune ciuperci proaspete si de asemeni carne tocata.