Legume la cuptor gratinate

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2013 | 6257 vizualizari

 

o reteta usoara si foarte buna,plina de vitamine

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1/2 borcan de mazare
  • 1 ceapa verde
  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • sare.piper.ghimbir
  • ulei de masline
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor gratinate:

Cartofii se curata de coaja si se taie feliute potrivite,se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa 10 minute.Se scot intr-un castron.

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem feliute,se pun intr-o strecuratoare la scurs.

Ungem o tava cu ulei de masline,asezam un start de cartofi,punem condimentele,un strat de dovlecei,punem si ceapa taiata marunt,mazarea scursa de zeama,si presaram jumatate din compozitia de cascaval ras.

Punen iar un strat de cartofi si de dovlecei si condimente dupa gust.

Deasupra se pune cascavalul ramas,iar intr-un bol amestecam oul cu smantana si il punem peste compozitie.

Se da la cuptor pentru 40 minute.

Deasupra presaram putin marar proaspat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin cu cartofi si sparanghel