Legume la cuptor gratinate

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2013 | 6071 vizualizari

 

o reteta usoara si foarte buna,plina de vitamine

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1/2 borcan de mazare
  • 1 ceapa verde
  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • sare.piper.ghimbir
  • ulei de masline
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor gratinate:

Cartofii se curata de coaja si se taie feliute potrivite,se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa 10 minute.Se scot intr-un castron.

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem feliute,se pun intr-o strecuratoare la scurs.

Ungem o tava cu ulei de masline,asezam un start de cartofi,punem condimentele,un strat de dovlecei,punem si ceapa taiata marunt,mazarea scursa de zeama,si presaram jumatate din compozitia de cascaval ras.

Punen iar un strat de cartofi si de dovlecei si condimente dupa gust.

Deasupra se pune cascavalul ramas,iar intr-un bol amestecam oul cu smantana si il punem peste compozitie.

Se da la cuptor pentru 40 minute.

Deasupra presaram putin marar proaspat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de legume si kaizer