Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac

de Mitinita in Prajituri, 27 Noi 2010 | 12187 vizualizari

 

Noi cred ca suntem prima natie care nu mancam dovleac. Parintii mei sunt incantati de aceasta placinta,dar nu-i pot spune nicicum placinta de dovleac ci de bostan!Eu in aceasta placinta am folosit dovleac,cel portocaliu,nu cel turcesc, cu rezultate excelente.Am facut dovleac la aburi,o sa postez si reteta aceea si dovleacul ramas l-am folosit aici.
Reteta am descoperit-o pe bucataras si ii apartine annamariei7.
Uite aici e linkul la original:
http://bucataras.ro/retete/12034/pumpkin-pie.html

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 130 gr biscuiti simpli
  • 1/3 c unt topit

Umplutura:

  • 450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)(sau dovleac gatit la aburi)
  • 250 gr smantana (sau frisca lichida)
  • 2 oua
  • 115 gr zahar alb sau brun
  • 4 lg miere
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare
  • + zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac:

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Eu am folosit forma de silicon,deci am sarit peste acest pas.
Crusta:Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului.Se pot da la rece pana e gata umplutura..
Umplutura:Smantana  se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si sarea.
Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai "joaca" daca miscam usor de forma .Testeaza cu scobitoarea,o bagi in placinta si daca nu mai e umeda e gata.
Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de suc de rosii