Pentru aluat:
Umplutura:
Zahar pentru pudrat
Punem faina intr-un vas incapator formand in centru un crater in care presaram un praf de sare si putin ulei.
Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul.
Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4-6 bucati pe care le intindem cu sucitorul pe masa infainata, pana obtinem foi foarte subtiri.
Ungem cu ulei foile si asezam pe jumatate din foaie un strat de dovleac ras peste care presaram 1-2 linguri cu zahar si praf de scortisoara.
Aducem capetele aluatului spre interior si rulam foaia astfel incat sa pastram in interior compozitia. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei.
Taiem cu cutitul rulourile din tava formand astfel feliile de placinta pe care le ungem cu ulei.
Dam tava la cuptor 45-50 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.
Se poate servi si nepudrata daca umplutura este suficient de dulce.
1
Aluatul se poate utiliza imediat ce este preparat, fara a se mai lasa la odihnit.
2
Se foloseste obligatoriu apa rece.