O placinta de sezon care mie imi place foarte mult :)
Incepem cu dovleacul.N-am pus cantitate la dovleac,depinde de cat vreti sa puneti.Eu am folosit 3 felii mari.
Dovleacul se taie felii ,se curata de coaja si se da prin razatoare.
Facem aluatul:intr-un castron punem apa,sarea,uleiul si otet.
Adaugam faina.Aluatul trebuie sa rezulte mai consistent.
Am impartit aluatul in doua.Se intinde intr-o foaie subtire.Deasupra se pune dovleacul stors,zahar si se ruleaza.
Procedam si cu a doua foaie la fel.
Eu am folost o tava rotunda.Se pune aluatul rulat in tava in care mai intai punem ulei.
Punem ulei si deasupra.
Incalzim cuptorul si punem placinta cam 40-50 minute pana se rumeneste frumos.
1
se poate folosi si un pic de drojdie,eu prefer fara.
2
nu am folosit esente pentru ca imi place gustul de dovleac
3
dovleacul se poate amesteca cu mere,pere,gutui dupa plac