Placinta cu carne de pui

de abetina in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2017 | 5554 vizualizari

 

Ingredient secret-pui

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr faina de grau
  • drojdia cat o nuca
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 250 ml lapte dulce
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr unt
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 piept de pui de tara
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 3 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • Pentru uns:
  • 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de pui:

Mod de preparare pentru aluat:
   Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune oul, untul si laptele dulce, caldut in care s-a pus drojdia, sarea si s-au omogenizat bine. Se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final, se mai adauga cateva linguri de ulei sa iasa aluatul fraged si nelipicios. Se face semnul crucii peste aluat si se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.

 Mod de preparare pentru umplutura:
    Se dezoseaza carnea, se taie in fasii, se curata ceapa si usturoiul si se dau toate prin masina de tocat carne, apoi se pun la prajit in putin ulei, se prajesc pana cand carnea incepe sa se rumeneasca, apoi se opreste focul, se adauga pasta de tomate, ouale, sare, piper macinat si se omogenizeaza compozitia.


 Mod de pregatire a placintei:
  Se imparte aluatul in patru bucati si sa fac patru foi rotunde, egale. Se pune hartie cerata in tava de la aragaz, se pune o foaie de placinta si peste ea se pune 1/3 din compozitia de carne, se mai adauga o foaie si la fel se pune 1/3 din compozitia de carne, se face la fel cu urmatoarea foaie, la ultima foaie, nu se mai pune carne, se pune un pahar cu gura in jos, exact pe mijloc si se taie cu un cutit foile in 8 bucati si se ruleaza doua cate doua, spre interior. Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul inclazit deja, la foc potrivit, pentru circa 45 minute.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Geantak (Placinta cu carne tatareasca)