Miha, inca nu am facut coronita cu carne, ca facusem inainte o placinta tot de-a ta reteta pentru care tin sa-ti multumesc pentru ca a fost tare buna, mi-au mancat piticii de nu-mi venea sa cred.
Se face o maia din drojdie cu apa si putin zahar. Se lasa sa creasca dupa care se toarna peste faina (cca 300g) amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si se framnata un aluat moale si care nu se lipeste de degete. Daca aluatul cere, se mai pune faina. Se lasa la crescut pentru o jumatate de ora.
Ceapa se curata si se taie marunt, morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-o cratita se pun la calit in ulei. Se adauga carnea tocata, pasta de ardei, supa de carne si bulionul. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se condimenteaza cu piper si sare daca mai este nevoie (eu punand pasta de ardei care era sarata nu a mai fost necesar). La final se adauga oul batut, usturoiul pisat si patrunjelul verde. Se lasa sa se raceasca.
Aluatul se intinde in foaie si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se ridica aluatul si pe peretii tavii. Se toarna carnea, se niveleaza, se rade deasupra cascaval, iar din surplusul de aluat se taie fasiute si se pun deasupra amestecului in forma de gratii (sau cum doriti). Se mai rade putin cascaval deasupra si se da la cuptor pentru cca 30 minute la 180 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra.