Iubesc placinta cu branza,mai ales calda,atunci cand o scot din cuptor.Prima bucata fierbinte este a mea....
Lasam foile la temperatura camerei sa le putem desface fara a le rupe.Am avut 14 foi,pe care le-am impartit in 3,pentru partea de jos a tavii 5 bucati,mijloc 4 bucati si deasupra 5 bucati.Pregatim umplutura,frecam ouale cu zaharul,adaugam branza,smantana si stafidele si omogenizam bine.Intr-o tava cu dimensiuni 25/35 cm,tapetata cu hartie de copt,incepem sa asezam foile si sa le ungem cu untul topit si amestecat cu 200 g smantana.Ungem fiecare foaie in parte,asezam 5 foi,apoi jumatate de umplutura,4 foi unse bine,restul de umplutura si apoi cele 5 foi ramase.Deasupra turnam restul de unt cu smantana.Cu un cutit ascutit portionam,dar nu pana jos,doar cat sa impartim placinta in bucati.Dam tava la cuptorul preincalzit,cca 30 min,dupa 15 min scoatem tava si turnam laptele si mai lasam inca 15 min sa se rumeneasca bine si sa intre bine laptele in foi.Scoatem tava din cuptor,portionam si pudram cu zahar.De preferat sa se pudreze cand e mai rece,dar eu n-am rabdare,ca mie imi place fierbinte.