Desert cornuri umplute cu branza

de Razvan Constantinescu in Dulciuri, 27 Mar 2020 | 2221 vizualizari

 

Daca vi se par un pic brune, este din cauza ca le-am mai lasat in cuptor dupa ce l-am oprit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
  • 300 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 700 g faina (sau cat cuprinde)
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaca
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de rom
  • 1 ou
  • 1 lingura de gris
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri umplute cu branza:

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga ouale, zaharul, zaharul vanilinat, sarea, esenta de vanilie si faina cat cuprinde. Se framanta aluatul, apoi se ung mainile cu ulei si se formeaza o bila. Se lasa coca sa creasca la loc cald.

Se pregateste umplutura. Se rade branza si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de rom si oul. La nevoie, se adauga si gris daca branza isi lasa zeama.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa de lucru infainata si se imparte in 12.

Fiecare triunghi de aluat se mai intinde cu ajutorul sucitorului. Se pun 1-2 linguri de umplutura la baza triunghiului, apoi se ruleaza.

Cornurile astfel formate se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenusurile amestecate cu lapte si se introduce tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Iustina