Tava pt placinta sa fie pregatita si tapetata cu unt. Foile le lasam la dezghetat.
Brinza zdrobita cu furculita sau data pe razatoare daca este cazul, o amestecam cu zaharul, vanilia, smintina, 5 oua.
Caisele se taie cubulete si se pun la inmuiat in coniac. Dupa ce s-au inmuiat se amesteca cu brinza , dar nu punem si coniacul care ramane. Punem in tava unsa cu unt cite 3-4 foi de placinte , fiecare dintre ele sa fie unsa pe toata suprafata cu ulei. Le punem una peste alta unse in tava , punem o parte din umplutura cu brinza, Punem alte 3-4 foi unse cu ulei, alta tura de umplutura, pina le terminam pe toate, iar deasupra ne ramin foi. Laptele impreuna cu cele 4 oua care ne-au ramas, cu 50 gr zahar se amesteca sau se bat putin cu telul. Inainte de a pune laptele peste placinta o taiem pe aceasta din loc in loc, pt a permite laptelui sa intre cit mai mult prin placinta. Turnam laptele peste placinta si dam la cuptorul incalzit la 180 gade pt 40-45 minute.
1
Se poate face cit dorim noi de dulce sau se poate face si cu brinza sarata, dar atunci nu se mai pune deloc zahar nici in brinza nici in lapte. Daca doriti ca placinta sa ramina crocanta la suprafata atunci cind o scoateti din cuptor nu o acoperiti, dar daca doriti ca ea sa fie moale atunci se acopera cu o folie de aluminiu sau folie alimentara.