Placinta ciufulita cu iaurt

de LadyCrs in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 3627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta ( tava 28/30 cm)
  • 1 kg iaurt
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • esenta dupa gust
  • zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • siropul din zahar ars din : 180 g zahar si 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciufulita cu iaurt:

Pentru sirop ardem zaharul , iar dupa ce a devenit lichid il stingem cu apa. Lasam deoparte sa se raceasca.

Compozitia de iaurt o amestecam cu zaharul, ouale, esenta, zaharul vanilat.

Impartim foile in 3 parti egale ( cam 5 foi pentru fiecare strat am avut eu ). Punem foaie de copt in tava si asezam primele 5 foi pe care le ungem cu ulei . Punem jumatate din compozitia de iaurt si asezam alte 5 foi pe care le-am uns cu ulei. Punem si restul de compozitie si ultimele foi unse cu ulei.

Lasam la cuptor pana se rumeneste si se incheaga amestecul de iaurt. ( cam 40 -50 minute a durat la mine la foc mic ).

O scoatem din cuptor si o lasam la racit 15 minute dupa care o portionam si o insiropam turnand putin cate putin din sirop, nu pe tot odata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciufulita cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nourasi de cocos