Chec simplu

de gab_s19 in Dulciuri, 21 Oct 2013 | 11985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 4 oua
  • 5 linguri de apa
  • 5 linguri de ulei
  • 2 lingurite pline cu cacao
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Din zahar si din apa se face un sirop care se pune la incalzit la foc mediu. Intre timp, se separa albusurile si se bat spuma. Peste acestea se adauga siropul fierbinte de zahar si cate un pic din faina si praful se sare. Dupa ce a fost adaugata toata faina, se pun si galbenusurile care au fost frecate in prealabil cu cele 5 linguri de ulei si se mixeaza foarte bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun 3/4 din compozitie.In celalalt sfert de compozitie se pun cele 2 lingurite de cacao, se amesteca si se adauga in forma.
Pentru a arata marmorat checul, inainte de a se introduce la cuptor, se trece usor cu o lingura prin compozitie.
Se baga la cuptor pentru 40-45 de minute la 190°C. Pentru a verifica daca e copt, se face testul cu scobitoarea (se introduce scobitoarea in mijlocul formei, in chec; daca aceasta iese curata si fara urme de aluat pe ea, inseamna ca checul este copt).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor