Placinta ciobanului

de simona72 in Pui, 5 Iul 2013 | 15589 vizualizari

 

Am vazut-o la brava noastra Cristina si m-am incumetat sa o adaptez si eu conform gustului nostru si a ingredientelor din dotare...o mincarica delicioasa care a astimparat foamea baietilor mei...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • frunzele de la o legatura de ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii mari bine coapte
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 500 gr ciuperci
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pt piure:
  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr smantina
  • sare
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului:

Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi mari si se pun la fiert in apa cu sare.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, se adauga ardeiul gras taiat cubulete si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Pieptul de pui se taie cubulete mici si se adauga in cratita dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul si se lasa sa se intrepatrunda bine carnea de pui. Rosiile se curata de coaja si se taie cuburi, se adauga si pasta de gogosari, cimbru uscat, sare si piper dupa gust si cozile de ceapa verde taiate marunt. Se lasa sa se caleasca si sa scada zeama lasata si se adauga ciupercile spalate si curatate. Se mai lasa 10 minute pe foc, se da deoparte si se pregateste un vas termorezistent in care vom pune tocanita pregatita anterior.

Cartofii fierti si scursi de apa se zdrobesc ca pt piure, se adauga untul, smantina si cascavalul, sare dupa gust si se bate bine piureul de cartofi. Se ia cite o lingura de piure si se pune peste tocanita din vas pina se termina piureul, se rade nucsoara peste piure, se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Pofta mare!!!

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de carne si poate sa fie si tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diaconta 1

05.07.2013, 21:36

norocos ciobanu' asta

camelia75 1

05.07.2013, 22:02

E una din retetele pe care o fac,dar o si mananc cu mare pofta!!!

Rocsi 1

05.07.2013, 22:38

Cat de mult imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta indiana de pui