Cu pizza asta am hranit 6 guri :D:D
Pentru aluat:
Toppinguri:
Prepararea aluatului:
Untul se pune pune la topit cu 100 ml de apa.
Facem maiaua din 50 de ml apa calduta, zaharul si drojdia.
Intr-un bol mare se pune faina si se face un gol in miljloc. In golul acela punem apa cu unt calduta, sarea si maiaua.
Amestecam din exterior spre inerior pana cand facem aluatul iar la sfarsit framantam putin cu ulei. Daca mai e nevoie de faina puteti adauga cat sa faceti un aluat consistent sis a nu fie lipicios.
Bolul cu aluat se acopera cu un prosop se lasa la un loc caldut la dospit.
Dupa ce a crescut un pic aluatul, il intindem intr-o tava, tava am uns-o cu putin ulei.
Foaia de blat o ungem cu sos de rosii apoi radem jumatate de mozzarella peste.
Deasupra punem restul toppingurilor, astfel incat rosiile si ceapa sa fie deasupra, si radem peste restul de mozzarella.
Dam la cuptor, in partea de mijloc, timp de circa 30 de minute pana cand se coajce blatul.
Se serveste calda cu ketchup pikant si o halba de bere rece :D:D
Pofta buna!