Pizza Margherita

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 14 Oct 2013 | 3234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 400 g faina,
  • 25 g drojdie de bere
  • 6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare
  • Topping:
  • 3-4 rosii,
  • 300 g mozzarella
  • ulei de masline
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper rosu
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se lasa la crescut 1 ora.

Se rastoarna pe masa de lucru data cu faina si se intinde o foie dreptunghiulara si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. 

Se mai lasa 20 de minute la loc calduros.

Intre timp se pregateste topingul:

Se taie rosiile si mozzarella rondele.

Se unge aluatul cu ulei de masline, se pune un strat de rosii, se condimenteaza cu sare si piper rosu.

Se da la cuptor app. 20 minute, dupa care se scoate si se aseaza mozzarella si maslinele, se stropeste cu ulei de masline, se presara oregano si busuioc si se mai da inca 10 minute la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Quatro Stagioni de casa