pentru blat:
pentru umplutura:
Pregatim mai intai aluatul.
Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .
O lasam pana isi dubleaza volumul .
Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.
Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline.
Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat maleabil.
Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit
Intindem aluatul si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.
Ungem pe toata suprafata cu ketchup.
Radem deasupra jumatate din cantitatea de cascaval.
Asezam peste cascaval bucatelele de ton, maslinele taiate felii, porumbul si ceapa taiata fideluta.
Radem deasupra restul de cascaval.
Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe fund.