Pizza cu ton, masline si mozzarella

de Ancutsa in Pizza, 10 Mai 2020 | 2207 vizualizari

 

De mult tot ziceam că o să încerc o pizza cu ton, iată că i-a venit timpul. Mie mi s-a părut mai gustoasă rece, dar e numai o chestiune de preferințe. Am pus și măsline pe ea și a ieșit tare bună.
 
„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 12 g drojdie proaspătă,
  • 120 ml apă caldă,
  • 220 g făină,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • ½ linguriță sare,
  • Pentru topping:
  • 2 lingurițe sos de roșii,
  • Busuioc uscat,
  • ½ conservă de ton,
  • Măsline negre,
  • Opțional: măsline kalamata,
  • Mozzarella bloc,
  • În plus:
  • 30 g făină (pentru blatul de lucru),
  • 100 ml apă (pentru procesul de coacere)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton, masline si mozzarella:

 

Se adaugă în bolul de la mixer mai întâi 180 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apa caldă și uleiul de măsline, apoi se adaugă sarea, într-o parte, având grijă să nu atingă drojdia. Se începe frământarea, acum eu am mai pus 40 g făină. Se frământă până se obține o cocă moale și cu textură netedă (semn că e suficient frământat).

Se transferă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină (30 g) făină și se frământă doar cât să-i dăm formă. Se transferă aluatul într-un bol și se lasă deoparte, la dospit 20-30 de minute. Va deveni pufos și aerat.

Se întinde aluatul pe masă, cu mâinile, se unge cu sosul de roșii, se presară busuioc.

Se desface conserva de ton și se scurge bine. Se presară ton pe pizza, după gust. Eu am avut nevoie doar de jumătate din conservă, a fost suficient, deci 90 g.

Se curăță măslinele negre și, opțional, câteva kalamata și se presară pe pizza.

Se rade mozzarella (am folosit din cea tip bloc, ce se poate rade).

Se coace la foc iute 20 minute. Se mai introduce în cuptor o tavă cu 100 ml apă. Aburii vor face aluatul pufos. Aveți grijă să îndepărtați tava după ce s-a evaporat apa.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/pizza-cu-ton-masline-si-mozzarella.html

TIPS-URI

1

Tips: eu am frământat aluatul la mixer până am obținut o cocă moale și netedă, apoi am transferat aluatul pe blatul presărat cu puțină făină și am mai frământat doar cât să-i dau formă, de aceea am avut nevoie de mai puțină făină decât de obicei.

2

Tips: drojdia se dilzovă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton, masline si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ancutsa 1

11.05.2020, 21:54

Rocsi, multumesc frumos!

dantes 1

14.05.2020, 16:03

Buna!

Ancutsa 1

14.05.2020, 17:08

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton