Asta este a doua pizza facuta pentru copii. Foarte buna a iesit.
Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza".
Eu l-am facut cu o seara inainte si l-am tinut in frigider pana a doua zi, uns cu putin ulei, nu s-a uscat si a fost foarte bun la intins.
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.
Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano si piper.
Toate legumele trebuia sa fie feliate cat mai subtire.
Sardinele se scurg bine de ulei, se desfac in doua si se scoate sira.
Heringul se scurge de ulei si se rupa bucati mai mici.
Se pun jumatatile de sardina in tava si pe langa ele se pune hering afumat.
Restul ingredientelor se pun in ordinea dorita pe toata suprafata aluatului: ceapa, ardei, masline, rosii.
Se rade cascavalul deasupra, intai pe razatoarea mare si la urma pe razatoarea mica.
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 25-30 minute.
Este gata cand este rumenita frumos.
Se serveste cu ketchup si o bere rece.
Pofta Buna!
1
Se poate face cu orice fel de peste care va place, afumat sau nu.
2
Se poate presara si un praf de usturoi granule, daca va place.