Pizza cu pui

de Tabita _ in Pizza, 29 Mar 2014 | 5182 vizualizari

 

Pizza cu pui e preferata mea. Mi-a iesit foarte buna! Pentru blat m-am inspirat de la Angelina Elena>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 2 lingurite zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita oregano
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calduta
  • Umplutura:
  • 1 pulpa de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei grasi
  • 150 g branza telemea
  • cateva linguri pasta de tomate
  • pasta de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Aluat:

Intr-un bol punem drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, 2 lingurite faina si putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.

Se lasa 10 minute sa dospeasca.

Intr-un vas se pune faina, sarea, untura, drojdia dospita, busuiocul si oregano.

Se adauga treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Se adauga apoi uleiul de masline si se mai framanta 10 minute.

Se presara putina faina peste aluat si se acopera cu un prosop.

Se lasa pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Pulpa de pui se spala si se curata, apoi se condimenteaza cu sare si piper, se taie bucatele, se pune la inabusit intr-o tigaie cu putin ulei si si se acopera cu un capac.

Ceapa se taie solzisori si se adauga peste carne. Se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se taie ceapa rosie si ardeiul rondele. Se Amesteca pasta de tomate cu putina apa si pasta de ardei. Branza se da pe razatoare.

 Se scoate aluatul pe masa infainata si se framanta putin.

Se imparte in doua (o parte mai mare si una mai mica).

Se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivita, apoi se aseaza in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.

Peste aluat se pune sosul de rosii, apoi branza rasa. Se aseaza bucatelele de pui cu ceapa calita, rondele de ceapa, ardeii si ceapa rosie.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180° si se lasa pana se rumenste frumos.

Se serveste calda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mai pot adauga rosii.

2

Mi-a iesit o tava (mare) si jumate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Tabita _ 1

29.03.2014, 14:53

Mala

gaby_gabytza 1

29.03.2014, 14:58

o felie dai

Tabita _ 1

29.03.2014, 19:02

Dau Gaby cand o sa mai am

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui