Pizza casei

de Adele in Pizza, 25 Apr 2015 | 2715 vizualizari

 

Cu siguranta fiecare dintre voi aveti o reteta personala pe care o pregatiti cel mai mult. In cazul meu,ai mei prefera o pizza mai simpla cu un aluat mai inalt, mole si pufos in interior si exteriorul crocant... Servita alaturi de cei dragi si o bere rece ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300-350 g faina alba.
  • 10 gr drojdie proaspata.
  • 150 ml apa calda.
  • 10 gr sare.
  • 1lingura cu miere(sau cu zahar).
  • 3 linguri cu ulei de masline.
  • Topping:
  • suc de rosii.
  • ulei de masline.
  • parmezan ras.
  • optional busuioc.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Se pregateste aluatul, intr-un pahar se dizolva in apa calda drojdia si mierea, intr-un vas incapator se pune faina cu sarea, se amesteca bine, dupa care treptat se adauga apa, se invarte cu  o lingura de lemn, consistenta este destul de moale,deci se mai adauga cateva linguri de faina si uleiul de masline se framanta aluatul, care la final trebuie sa fie elastic si moale(ca acela de focaccia).

Se acopera cu un prosop si se lasala crescut 30-40 minut. Dupa care se imparte in 2, o parte se aseaza in tava si se intinde cu ajutorul mainilor unse de ulei,foaie trebuie sa fie destul de inalta 2-2,5 cm, dupa care se pune sucul de rosii (pregatit in precedent:intr-o tigaie cu sare si ulei de masline pentru 15 minute la foc mic). Se da la cuptor pentru 25-30 minute (in functie de cuptorul pe care il aveti) la 200°.

Cand este gata , se scoate si deasupra se pune parmezan ras si busuioc proaspat (optional).

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Puteti folosi topping-ul pe care il preferati mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Toast