Cu siguranta fiecare dintre voi aveti o reteta personala pe care o pregatiti cel mai mult. In cazul meu,ai mei prefera o pizza mai simpla cu un aluat mai inalt, mole si pufos in interior si exteriorul crocant... Servita alaturi de cei dragi si o bere rece ;)
Se pregateste aluatul, intr-un pahar se dizolva in apa calda drojdia si mierea, intr-un vas incapator se pune faina cu sarea, se amesteca bine, dupa care treptat se adauga apa, se invarte cu o lingura de lemn, consistenta este destul de moale,deci se mai adauga cateva linguri de faina si uleiul de masline se framanta aluatul, care la final trebuie sa fie elastic si moale(ca acela de focaccia).
Se acopera cu un prosop si se lasala crescut 30-40 minut. Dupa care se imparte in 2, o parte se aseaza in tava si se intinde cu ajutorul mainilor unse de ulei,foaie trebuie sa fie destul de inalta 2-2,5 cm, dupa care se pune sucul de rosii (pregatit in precedent:intr-o tigaie cu sare si ulei de masline pentru 15 minute la foc mic). Se da la cuptor pentru 25-30 minute (in functie de cuptorul pe care il aveti) la 200°.
Cand este gata , se scoate si deasupra se pune parmezan ras si busuioc proaspat (optional).
Pofta buna!!
1
Puteti folosi topping-ul pe care il preferati mai mult.