Ador pizza atat eu cat si familia mea,de aceea cand fac pizza fac mai multa,asa ca spor la treaba!
Incepem cu ingredientele care se pun deasupra blatului de pizza: ciupercile si maslinile tocate fasii, iar salamul rondele se pun intr un vas sau tava si se coc15-20 minute, pana isi schimba putin textura.
Pentru aluat,se pune faina intr-un castron, apoi drojdia uscata, zaharul, uleiul, apa calduta si sarea. Se amesteca toate si se framanta bine 20 minute, pana aluatul devine elastic. Se lasa la crescut (eu l am pus pe calorifer si in jumatate de ora crescuse) intr un loc cald.
Dupa ce a crescut il impartim in 5 bile aproape egale si din fiecare facem cate o foaie intinsa cu mana sa iasa pufoasa, apoi coacem fiecare foaie in fandela si pe o parte si pe alta, pana terminam tot.
Dupa aceia se aseaza fiecare foaie intr-o tava mare sau doua mai mici, se decoreaza cu ingredientele deja pregatite, dupa care mai adaugam branza topita fasii, rosia galbena taiata fasii, rosii cherry, ketchep si piper si se dau la cuptor aproximativ 15-20 minute.
Pofta buna!