Pizza Calzone

de Bucataras in Pizza, 12 Feb 2018 | 14194 vizualizari

 

Pizza Calzone este una dintre cele mai iubite pizza. Cu Sunca, mozzarella si sos de rosii, de obicei are forma unui corn, dar George Toader , vicecampion European la pizza, te invata sa o faci in forma de triunghi. Vei vedea ca se umfla mai tare. 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 
 

 

INGREDIENTE

INGREDINETE ALUAT Pizza – pentru 7 blaturi

  • Faina tip 000 : 1 kg
  • Ulei de masline : 50 ml
  • Sare : 25 g
  • Drojdie USCATA : 7 g
  • Apa : 600 ml
  • Zahar 10 g

INGREDIENTE TOPPING pentru 1 Pizza Calzone

  • Mozzarella – 150 gr
  • Sunca de praga – 100 gr
  • Suc de rosii – 5 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

1.      Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.

  Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu faiana. Amesteca bine si apoi framanta. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 7-8 minute. La final, unge aluatul cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.

Aluatul are nevoie de maturare, va putea fi folosit pentru pizza abia dupa 26 de ore. Aveti 2 optiuni: fie bagati aluatul direct la frigider cu o folie deasupra, dupa 24 de h il scoateti, il impartiti in 7 bucati si il lasati 2 ore la dospit intr-un loc cald si apoi faceti pizza. Fie il portionati direct, il lasati 2 ore sa creasca si apoi bagati fiecare palina intr-o punga si le bagati la frigider pentru 24 h. Apoi puteti intinde direct aluatul sa faceti pizza.

Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte.

 Prepara sosul de rosii blendand rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat.

Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet. Aluatul de pizza calzone e mult mai subtire de aceea cantitatea de aluat ajunge pentru 7 pizza.

Pune in mijlocul aluatului 150 gr de mozzarella, 3 linguri de sos de rosii si 100 gr sunca de praga. Apuca aluatul din 3 parti egal distantate si ridica-l si uneste varfurile. Inchide fiecare latura. Unge cu putin sos de rosii.

Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune pizza in tava si lasa-o la cuptor 7 minute la 220 grade C.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si ciuperci