aluat:
300 gr faina ,
1 lingurita zahar ,
sare
1 lingura ulei de masline ,
1 lingurita drojdie uscata,150 ml apa )
topping
1 vanata medie
1 ardei kapia
2 rosii
sare
piper
oregano
1 lingura ulei de masline
120 gr mozzarella
Incalzim apa cat sa putem tine un deget in ea . Punem zaharul , sarea , uleiul de masline si drojdia , amestecam si lasam 5 minute .
Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura la mijloc si punem apa . Amestecam pana obtinem un aluat elastic , care nu se lipeste de maini , pe care il lasam sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul .
Daca mai este nevoie mai punem utina faina .
Curatam vanata si o taiem cubulete .La fel procedam si cu ardeiul kapia si rosiile .
Intr-o tigaie punem cuburile de vanata si ardei gras la calit in uleiul de masline .
Le lasam la foc iute cateva minute , pana incep sa se inmoaie usor apoi adaugam cuburile de rosii .
Presaram sare , piper si oregano dupa gust .
Mai lasam 2-3 minute , apoi dam tigaia sa se raceasca .
Oprim putina mozzarella pentru presarat deasupra , iar restul o taiem cuburi si o amestecam cu legumele racorite .
Intindem aluatul pe fundul unei tavi si putin pe pereti .
Punem umplutura , presaram mozzarella pastrata sfaramata .
Dam tava la cuptor la foc mare pentru 15-20 de minute .