Pizza Calzone

de elucubratiiculinare in Pizza, 13 Iun 2012 | 7841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g făină,
  • 300 ml apă,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 lingură ulei de măsline.
  • 50 ml ulei de măsline,
  • 1 ceapă,
  • 3-5 căței de usturoi,
  • o lingură busuioc uscat,
  • o lingură oregano uscat,
  • 200 g șuncă fiartă,
  • 200 g ciuperci,
  • 200 g mozzarella,
  • 500 g roșii tăiate cubulețe (din conservă),
  • 1 ou.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Preparăm aluatul. Cernem făina într-un castron. În mijloc facem o gaură și punem drojdia fărâmițată, zahărul, sarea, o lingură ulei de măsline și apa călduță. Amestecăm ușor cu o lingură, după care trecem la frământat cu mâna. Aluatul se lasă 30 minute acoperit cu un prosop de bucătărie la dospit.

Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se călesc în ulei. Adăugăm șunca tăiată fideluță, apoi ciupercile tăiate felii și lăsăm 5 minute la foc mic. Adăugăm roșiile tocate din conservă, busuiocul și oregano. Lăsăm să dea câteva clocote și oprim focul.

Aluatul se împarte în patru și se întind foi rotunde. Punem câte o foaie în tavă presărată cu făină. Pe jumătate din aluat punem o pătrime din compoziția de șuncă cu ciuperci, presărăm mozzarella (sau cașcaval). Udăm marginile aluatului cu o pensulă și se strâng marginile bine.

Ungem cu un ou bătut și dăm la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 25-30 minute.

Am tot citit despre această pizza celebră și  toți zic că rețeta lor este cea originală, dar diferă atât de mult unele de altele. Așa că pot să vă spun că și a mea este originală în felul ei :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Calzone