Pizza al tonno

de Corinuta in Pizza, 18 Sep 2013 | 8066 vizualizari

 

Pizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este foarte buna si asa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 85 ml lapte
  • 10 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Pentru topping:
  • 4 linguri sos de rosii cu busuioc
  • 1 conserva de ton
  • 2-3 linguri porumb
  • 5 felii ardei gras rosu
  • 3 linguri cascaval razuit sau mozzarella
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza al tonno:

Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul, apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta impreuna cu uleiul cam 5 minute.

Se intinde aluatul cu mana sau cu sucitorul si se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt.

Peste aluat intindem sosul de rosii, scoatem tonul din conserva, il scurgem bine si il punem peste sos. Presaram porumbul, asezam feliile de ardei iar deasupra punem cascaval sau mozzarella.

Se da totul la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveste calda!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

mai puteti pune pe pizza 5-6 masline negre

2

puteti pune putin oregano uscat cand o scoateti din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza al tonno" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu mozzarella, sunca si ciuperci