Pizza

de Dya Daniela Andrei in Pizza, 30 Apr 2011 | 4927 vizualizari

 

Imi place foarte mult pizza, dar cu toate acestea, o mananc destul de rar!

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru aluat:    

  • 225 ml apa,
  • 350 g  faina alba,
  • 1 lingurita cu sare,
  • 3 linguri cu ulei,
  • 1 lingura cu zahar,
  • un cub de drojdie proaspata

  Pentru umplutura:  

  • ardei gras rosu, 
  • ardei iute, 
  • ceapa,
  •  masline, 
  • carnaciori, 
  • sunca/pastrama,
  • rosii,
  • ciuperci, 
  • cascaval, 
  • salam, 
  • 3-4 oua batute spuma, 
  • condimente dupa gust (sare si piper),
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Mod de pregatire:

Punem faina intr-un bol si adaugam sarea si uleiul. Separat, intr-un alt bol, punem apa care trebuie sa fie calduta si adaugam drojdia amestecata cu zaharul. Se lasa la dospit pana dispar toate bulele de spuma (15-20 de minute ar trebui sa  fie suficiente), dupa care se adauga in bolul cu faina si ulei. Framantam bine pana obtinem un aluat moale, care se desprinde usor de pe maini.  

Pentru ca aluatul sa fie pufos, il invelim in folie alimentara si il tinem pentru cateva ore la rece.


Impartim blatul in doua parti egale, si, intindem foile in strat subtire (vom coace in doua randuri). Tapetam tava de copt cu ulei si faina, asezam unul din blaturi, il ornam cu ingredientele feliate peste care punem ouale batute spuma si feliile de cascaval. Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Sa aveti pofta!

 

 


TIPS-URI

1

Cind pregatiti un aluat ce trebuie intins in foi subtiri, pentru elasticitatea lui adaugati la framantat, la fiecare kilogram de faina, o lingurita de sare si 2 lingurite de otet.

2

Se recomanda ca aluatul crescut sa fie indesat usor cu mana, apoisa fie lasat sa creasca din nou. Cand aluatul este indesat, iese din el o parte din bioxidul de carbon si patrunde in schimb aer, ceea ce intensifica fermentatia, asigurand o mai buna afanare si crestere.

3

Cu cat se pune in aluat mai mult unt, oua si zahar, cu atat este nevoie de mai multa drojdie

4

Pentru ca aluatul sa creasca sunt suficiente 3-4 ore.: daca sta prea mult, se dezvolta in el bacteriile acidului lactic care transforma substantele zaharoase in acid lactic, datorita caruia atat aluatul, cat si produsele preparate din el capata un gust acrisor. Prin urmare, nu este bine sa se framinte aluatul de cu seara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida