Imi place foarte mult pizza, dar cu toate acestea, o mananc destul de rar!
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Mod de pregatire:
Punem faina intr-un bol si adaugam sarea si uleiul. Separat, intr-un alt bol, punem apa care trebuie sa fie calduta si adaugam drojdia amestecata cu zaharul. Se lasa la dospit pana dispar toate bulele de spuma (15-20 de minute ar trebui sa fie suficiente), dupa care se adauga in bolul cu faina si ulei. Framantam bine pana obtinem un aluat moale, care se desprinde usor de pe maini.
Pentru ca aluatul sa fie pufos, il invelim in folie alimentara si il tinem pentru cateva ore la rece.
Impartim blatul in doua parti egale, si, intindem foile in strat subtire (vom coace in doua randuri). Tapetam tava de copt cu ulei si faina, asezam unul din blaturi, il ornam cu ingredientele feliate peste care punem ouale batute spuma si feliile de cascaval. Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Sa aveti pofta!
1
Cind pregatiti un aluat ce trebuie intins in foi subtiri, pentru elasticitatea lui adaugati la framantat, la fiecare kilogram de faina, o lingurita de sare si 2 lingurite de otet.
2
Se recomanda ca aluatul crescut sa fie indesat usor cu mana, apoisa fie lasat sa creasca din nou. Cand aluatul este indesat, iese din el o parte din bioxidul de carbon si patrunde in schimb aer, ceea ce intensifica fermentatia, asigurand o mai buna afanare si crestere.
3
Cu cat se pune in aluat mai mult unt, oua si zahar, cu atat este nevoie de mai multa drojdie
4
Pentru ca aluatul sa creasca sunt suficiente 3-4 ore.: daca sta prea mult, se dezvolta in el bacteriile acidului lactic care transforma substantele zaharoase in acid lactic, datorita caruia atat aluatul, cat si produsele preparate din el capata un gust acrisor. Prin urmare, nu este bine sa se framinte aluatul de cu seara.